Hovädzia fileta s hríbmi a plesnivým syrom
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 plátok hovädzie mäso
soľ a korenie
15 g maslo
250 g hríby
2 strúč. cesnak
sušený tymián
2 pl balzamikový ocot
50 ml petržlenová vňať
60 g plesnivý syr
Príprava
Krok 1 /5
Filety poklepeme kuchynskou utierkou. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /5
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme mäso na gril a sklopíme poklop. Varíme do dosiahnutia preferovanej úrovne uvarenia: Veľmi krvavé, krvavé, stredne alebo dobre prepečené. Mäso dáme na tanier a prikryjeme ho fóliou.
Krok 3 /5
Necháme odstáť 5 minút a môžeme podávať.
Krok 4 /5
. Medzitým si na strednom ohreve rozpustíme maslo vo veľkej nepriľnavej panvici. Pridáme hríby, cesnak, tymián a soľ a korenie. Za občasného premiešania necháme variť 5 minút. Keď sú hríby dobre podusené, za miešania pridáme balzamikový ocot. Panvicu hneď odoberieme z varnej dosky, pridáme petržlenovú vňať a dobre zamiešame.
Krok 5 /5
Keď sú hovädzie filety hotové, ozdobíme hríbmi a podávame. Nakoniec posypeme kúskami plesnivého syra.