Grilované kura s opekanými hríbmi s cesnakom a balzamikovým octom
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
2 pl Hnedý cukor
1 čl Čili vločky
1 čl Mletá rasca
1 čl Mletý cesnak
1 čl Údená paprika
1 čl Soľ
700 g Kuracie stehná s kosťou a kožou (približne 4 kusy)
500 g Pečiarky
3 strúč. Cesnak
25 g Šalotka (približne 1)
1 pl Slnečnicový olej
1 pl Sójová omáčka
1 pl Tekutý med
1 čl Kukuričná múka
2 pl Balzamikový ocot
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Príprava kuraťa: Zmiešame cukor s čili, rascou, mletým cesnakom, údenou paprikou a soľou. Natrieme kusy stehien touto zmesou a odložíme nabok, zatiaľ čo si pripravíme zvyšok.
Krok 2 /4
Umyjeme hríby, necháme ich vcelku, ak sú dostatočne malé, inak ich rozkrojíme napoly. Ošúpeme a najemno nasekáme strúčiky cesnaku a šalotku. Všetko dáme na plech na pečenie, pridáme olej, sójovú omáčku, med a kukuričný škrob rozriedený s balzamikovým octom. Premiešame.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí pridáme kuracie stehná na grilovaciu dosku a varíme 30 minút. V polovici varenia kuracie kúsky obrátime a hríby pravidelne premiešavame.
Krok 4 /4
Okamžite podávame.