Grilované kura s citrónovou trávou a zelenými kari rezancami
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
2 tyč. Citrónová tráva
1.5 pl Hnedý cukor
4 pl Rybacia omáčka (nuoc mam)
3 pl Sezamový olej
1 Limetka
750 g Kuracie filety
330 g Ploché ryžové rezance
375 g Mrkvy
3 cm Zázvor
225 g Biela kapusta
1.5 pl Zelená kari pasta
30 cl Kokosové mlieko
3 pl Nasekaný koriander
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Najemno nasekáme tyčinky citrónovej trávy. Zmiešame v nádobe s hnedým cukrom, omáčkou nuoc mam, polovicou sezamového oleja a limetkovou šťavou. Pridáme kuracie filety a necháme marinovať, zatiaľ čo si pripravíme zvyšok.
Krok 2 /5
Uvaríme rezance vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na balení. Scedíme ich a dáme pod studenú tečúcu vodu, aby sa nezlepovali.
Krok 3 /5
Ošúpeme mrkvy a nakrájame ich na malé tyčinky. Ošúpeme a najemno nasekáme zázvor, nasekáme kapustu.
Krok 4 /5
Dáme tyčinky mrkvy, kapustu, zázvor a druhú polovicu sezamového oleja na plech na pečenie. Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pridáme na grilovaciu dosku odkvapkané kuracie filety a varíme 6 minút, následne vmiešame zeleninu. Obrátime kuracie filety. Pridáme k zelenine kari pastu, kokosové mlieko a kuraciu marinádu. Premiešame a varíme ďalších 6 minút.
Krok 5 /5
Pridáme rezance na plech na pečenie, premiešame a varíme ďalšie 3 minúty. Nakrájame kuracie filety na plátky a rezance podávame posypané koriandrom.