Grécke grilované kura s citrónovými zemiakmi
- Celkový čas 1 h 10 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na prípravu kuraťa:
4 Kuracie prsia
4.5 cl Olivový olej
1 pl Ocot z červeného vína
Šťava z 1 citróna
1 čl Med
1 čl Mletý cesnak
2 čl Oregano
0.5 čl Paprika
Soľ, korenie
Na prípravu zemiakov:
500 g Zemiaky ratte
2 pl Olivový olej
1 pl Oregano
1 čl Mletý cesnak
Soľ, korenie
Šťava z polovice citróna
Príprava
Krok 1 /8
V nádobe s výlevkou zmiešame olivový olej, vínny ocot, citrónovú šťavu, med, cesnak, oregano, papriku, soľ a korenie. Dáme kuracie prsia do mraziaceho vrecka a vlejeme marinádu. Mraziace vrecko tesne uzavrieme a odložíme do chladničky na 30 minút.
Krok 2 /8
Umyjeme a osušíme zemiaky. Rozkrojíme ich napoly a dáme do veľkej nádoby. Pridáme olivový olej, oregano, cesnak, soľ a korenie.
Krok 3 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 13 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 180 °C na 25 minút. Pridáme zemiaky na dosku v nádobe 2.
Krok 4 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /8
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme kuracie prsia na dosku v nádobe 1.
Krok 6 /8
Kura obrátime v polovici varenia. V polovici varenia zemiakov, keď spotrebič zapípa a ikona bliká, premiešame zatrasením košíka.
Krok 7 /8
Skontrolujeme, či sú zemiaky uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.
Krok 8 /8
Zemiaky hneď podávame so štipkou citrónovej šťavy.