Grilovaný ananás s polevou z rumu a hnedého cukru
- Celkový čas 1 h 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
700 g Ananás (asi polovica veľkého ananásu)
30 g Hnedý cukor
2 čl Škorica
12.5 cl Tmavý rum
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme ananás a nakrájame ho na plátky hrubé asi 2 cm. Zmiešame cukor, škoricu a rum a pridáme plátky ananásu. Necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
Krok 2 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po dokončení predohrevu grilujeme odkvapkané plátky ananásu 12 minút, v polovici varenia ich obrátime.
Krok 3 /4
Medzitým vlejeme marinádu do malého kastróla a privedieme k varu na 10 minút, aby sme získali sirup.
Krok 4 /4
Podávame grilované plátky ananásu pokropené sirupom.