Grilované klobásy s paprikovými pita chlebmi
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 Talianske klobásy
1 Červená paprika
1 Žltá paprika
1 Červená cibuľa
1.5 pl Olivový olej
0.5 čl Oregano
1 štip. Mletý cesnak
Soľ, korenie
2 štip. Čili vločky
6 Pita chleby
3 pl Horčica
50 g Syr feta
Príprava
Krok 1 /8
Pred nakrájaním paprík na prúžky ich umyjeme a vyberieme jadierka. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Vo veľkej nádobe zmiešame spolu papriky s cibuľou, olejom, cesnakom, oreganom, soľou a korením.
Krok 2 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 12 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program ZELENINA pri 180 °C na 20 minút. Pridáme paprikovú zmes na dosku v nádobe 2.
Krok 3 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 4 /8
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme klobásy na dosku v nádobe 1 a zatvoríme nádobu. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 5 /8
Klobásy obrátime v polovici varenia.
Krok 6 /8
Skontrolujeme, či sú klobásy uvarené, a v prípade potreby pridáme ešte niekoľko minút.
Krok 7 /8
Opečieme pita chlieb. Rozdelíme chlieb napoly a natrieme naň trochu horčice. Navrch dáme paprikovú zmes a posypeme syrom feta a čili vločkami.
Krok 8 /8
Podávame hneď s klobásami.