Grilovaná klobása s pečenými fazuľami
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1.5 pl Chren
1.5 pl Horčica
1.5 pl Majonéza
5 pl Kyslá smotana alebo šľahačková smotana
220 g Cibuľa
220 g Údená slanina
3 list Bobkový list
500 g Rajčinové pyré
2 pl Tymián
1 čl Cukor
800 g Veľké varené biele fazule (konzervované, čistá hmotnosť po scedení)
Soľ, korenie
600 g Klobásy na grilovanie
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /7
Zmiešame chren s horčicou, majonézou a smotanou. Dáme omáčku do chladničky.
Krok 2 /7
Ošúpeme a nasekáme cibuľu. Nakrájame údenú slaninu na malé kocky a dáme ich na plech na pečenie s cibuľou a bobkovými listami.
Krok 3 /7
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 5 minút.
Krok 4 /7
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4.
Krok 5 /7
Pridáme rajčinové pyré, tymián, cukor a veľké fazule na plech na pečenie. Dochutíme soľou, korením a premiešame.
Krok 6 /7
Poukladáme klobásy na grilovaciu dosku a varíme 10 minút, klobásy obraciame, aby sa ugrilovali zo všetkých strán a fazule počas varenia premiešavame.
Krok 7 /7
K fazuliam pridáme nasekanú petržlenovú vňať a podávame s grilovanými klobásami a chrenovou omáčkou.