Pečené kura obalené v slanine s brokolicou s cesnakom a citrónom
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 pl Olej
1 čl Mletý cesnak
0.5 kôra Citrón
Soľ, korenie
400 g Ružičky brokolice
15 cl Voda
1 čl Sušený tymián
0.5 čl Paprika
1 čl Mletý cesnak
4 plátok Kura (asi 550 g)
16 plát. Veľmi tenké plátky údenej slaniny (asi 225 g)
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Vlejeme olej do nádoby, pridáme mletý cesnak, šťavu a kôru z citróna. Dochutíme soľou a korením. Pridáme ružičky brokolice a zatrasieme, aby sa obalili. Vysypeme na plech na pečenie a pridáme vodu.
Krok 2 /4
Zmiešame tymián s paprikou, mletým cesnakom, soľou a korením. Natrieme kuracie filety zmesou korenia. Poukladáme vedľa seba na pracovnú plochu 4 plátky údenej slaniny. Navrch dáme kuraciu filetu a obalíme ju v slanine. Rovnako postupujeme pri všetkých kuracích filetách.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Prikryjeme brokolicu poklopom. Po predhriatí poukladáme kuracie filety na grilovaciu dosku. Varíme 20 minút, pričom kuracie filety pravidelne obraciame, aby sa opiekli zo všetkých strán, a brokolicu raz premiešame.
Krok 4 /4
Okamžite podávame.