Grilovaná kotleta so zapečeným karfiolom
- Celkový čas 1 h 20 min
- 8 min
Príprava - 42 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Kotleta
1 Horčica
Citrón
2 Tymián
Soľ
Citrón
1 Olej
3 Maslo
1 Cesnak
3 Múka
3 Mlieko
1 Soľ
Čierne korenie
5 Strúhaný syr
Karfiol
2 Mrkva
1 Petržlen
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Horčicu zmiešajte s citrónovou kôrou, korením a olejom, mäso marinujte. Dajte do chladničky na ½ hodiny.
Krok 3 /9
Na bešamel rozpusťte maslo, pridajte múku, trochu opražte, potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a miešajte 1 minútu.
Krok 4 /9
Prilejte mlieko a varte do zhustnutia. Medzitým dochuťte soľou a korením a pridajte polovicu strúhaného syra a omáčku miešajte, kým sa syr neroztopí.
Krok 5 /9
Karfiol rozoberte na ružičky. Varte vo vriacej osolenej vode 1-2 minúty. Vyberte a sceďte.
Krok 6 /9
Mrkvu nakrájajte na kolieska. Zeleninu vložte do pekáča OptiGrillu, zmiešajte s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a na vrch nalejte bešamel.
Krok 7 /9
Pečte 20-25 minút, potom posypte zvyšným syrom a pečte ešte niekoľko minút.
Krok 8 /9
Mäso grilujeme na najvyššom stupni 3-3 minúty z každej strany.
Krok 9 /9
Keď je mäso hotové, podávajte ho s restovanou zeleninou.