Grilovaná špargľa so slaninou a smaženými vajíčkami
- Celkový čas 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
750 g Zelená špargľa (asi 2 zväzky)
Soľ, korenie
150 g Údená slanina
275 g Viaczrnný chlieb
60 g Zmäknuté maslo
1.5 čl Mletý cesnak
1.5 pl Nasekaná petržlenová vňať
6 Vajcia
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Odrežeme a vyhodíme tvrdé konce šparglí. Na 5 minút predvaríme špargle v hrnci s vriacou osolenou vodou. Scedíme ich a osušíme. Dochutíme špargle soľou a korením, potom vytvarujeme malé zväzky 5 až 6 šparglí tak, že ich obalíme v slanine.
Krok 2 /4
Nakrájame chleba na plátky. Zmiešame mäkké maslo s cesnakom, petržlenom, soľou a korením. Natrieme krajce chleba z oboch strán. Dáme ich na plech na pečenie.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí poukladáme zväzky šparglí na grilovaciu dosku a obrátime krajce chleba. Necháme chleba piecť ďalších 5 minút, potom krajce chleba odoberieme a rozbijeme vajcia do plechu na pečenie. Necháme ich variť asi 5 minút alebo podľa vkusu. Súčasne obrátime špargle a necháme variť ďalších 5 minút.
Krok 4 /4
Podávame špargle s vajíčkami a krajcami chleba.