Grilovaná chobotnica so španielskymi paprikami
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
300 g Cibuľa (približne 2)
4 strúč. Cesnak
400 g Nasekané rajčiny bez jadierok (čerstvé alebo konzervované)
1 pl Rajčinová pasta
1 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká alebo údená)
2 pl Sherry ocot
Soľ, korenie
750 g Zmes farebných paprík (približne 3)
2 pl Olivový olej
2 pl Olivový olej
1 čl Paprika (sladká alebo údená)
500 g Chápadlá chobotnice predvarené
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku. Dáme ich na plech na pečenie, pridáme pasírované rajčiny, rajčinovú pastu, tymián, papriku, ocot, soľ, korenie a zamiešame. Umyjeme papriky, vyberieme jadierka a nakrájame na prúžky. Rozložíme ich na seba, trochu na ne zatlačíme a pokropíme olivovým olejom.
Krok 2 /4
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút, počas varenia raz zamiešame.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Zmiešame olivový olej s paprikou, zmes natrieme na chápadlá chobotnice a dáme ich na grilovaciu dosku. Varíme 10 minút, v polovici varenia chápadlá obrátime a papriky pravidelne miešame.
Krok 4 /4
Grilované chápadlá chobotnice podávame s paprikami opečenými na panvici.