Chrumkavý pečený karfiol s cesnakom a korením
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Karfiol
4 pl Olivový olej
1 strúč. Cesnak
1 čl Paprika
0.5 čl Rasca
0.5 čl Kurkuma
0.5 čl Kari korenie
Soľ a korenie
Čerstvá petržlenová vňať
Citrónová šťava
Príprava
Krok 1 /4
Karfiol umyjeme a nakrájame na rovnako veľké ružičky. Vo veľkej mise trasieme karfiolom s olivovým olejom, nasekaným cesnakom, paprikou, rascou, kurkumou, soľou a korením, až kým sa ružičky poriadne neobalia v koreninách.
Krok 2 /4
Karfiol dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 3 /4
V prípade potreby pečieme dlhšie, kým nie je karfiol zlatistý a chrumkavý. Počas pečenia raz alebo dvakrát zatrasieme grilom pre rovnomerné pečenie.
Krok 4 /4
Oboma rukami otvoríme rukoväť a karfiol presunieme na servírovací tanier. Ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.