Jahňacie kotlety a karfiol s cesnakom a parmezánom
- Celkový čas 45 min
- 25 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 pl Olivový olej
2 čl Tymián, odstránené listy
1 čl Rozmarín, odstránené listy
1.2 kg Jahňacie kotlety (12 kusov)
500 g Karfiol (asi polovica karfiolu)
2 strúč. Cesnak
100 g Rozpustené maslo
80 g Strúhanka
55 g Strúhaný parmezán
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Zmiešame olivový olej s tymiánom, rozmarínom, soľou a korením. Potrieme zmesou jahňacie kotlety. Necháme odstáť, kým pripravíme zvyšok.
Krok 2 /5
Umyjeme karfiol a nakrájame ho na ružičky veľké ako nugetky. Olúpeme a nasekáme strúčiky cesnaku a zmiešame ich v miske s rozpusteným maslom. V inej miske zmiešame strúhanku s nastrúhaným parmezánom a ochutíme soľou a korením.
Krok 3 /5
Vezmeme ružičku karfiolu, ponoríme ju do misky s cesnakovým maslom a potom do parmezánovej strúhanky, otočíme ju a pritlačíme, aby sa strúhanka prichytila. Umiestnime obalenú ružičku do plechu na pečenie a rovnako postupujeme aj pri všetkých ružičkách, ktoré ukladáme vedľa seba aby sa neprekrývali.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pečieme 20 minút, pričom každých 5 minút ružičky otočíme, aby boli zo všetkých strán hnedé. Súčasne grilujeme kotlety na grilovacej doske asi 5 minút z každej strany (bude to treba robiť v niekoľkých dávkach).
Krok 5 /5
Jahňacie kotlety ihneď podávame s opečenými ružičkami karfiolu.