Pečený karfiol
- Celkový čas 1 h 17 min
- 15 min
Príprava - 1 h 2 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Veľké hlávky karfiolu
7 cl Olivový olej
2 Citróny
2 strúč. Najemno nasekaný cesnak
1 čl Med
2 čl Soľ
60 g Vlašské orechy
1 čl Čili korenie
15 g Nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Citrón (voliteľne)
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /5
Zbavíme karfiol listov. Rozrezaním stonky vytvoríme plochý základ na umiestnenie karfiolu na dosku na krájanie. Veľkým, dobre naostreným nožom nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm. Vložíme štandardnú dosku do spotrebiča, dáme na dosku polovicu karfiolových steakov a nastavíme program PARA na 15 minút. Po skončení programu zopakujeme so zvyškom karfiolových steakov.
Krok 2 /5
V malej miske zmiešame olivový olej, kôru a šťavu z 2 citrónov, cesnaku a medu. Každý karfiolový steak potrieme z jednej strany olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme soľou. Grilovaciu dosku vložíme do spotrebiča a polovicu steakov dáme na dosku. Druhú stranu steakov potrieme omáčkou a dochutíme soľou.
Krok 3 /5
Nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 180 °C na 16 minút. Obrátime ich v polovici varenia. Po dokončení zopakujeme s druhou dávkou.
Krok 4 /5
Opražíme orechy: dáme ich na rozpálenú panvicu a pravidelne miešame asi 5 minút.
Krok 5 /5
Keď sú karfiolové steaky hotové, posypeme ich čili, nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a orechmi. Podávame s mesiačikom citrónu.