Pečený karfiol s citrónovou omáčkou
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1.5 Malý karfiol
3 pl Olivový olej
45 g Tahini
15 cl Olivový olej
7.5 cl Citrónová šťava
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /4
Odstránime listy karfiolu, nakrájame na štvrtiny a vyberieme stredovú stonku. Nakrájame každý segment na ružičky a dáme do veľkej nádoby.
Krok 2 /4
Pridáme polievkové lyžice olivového oleja, soli a korenia a dobre zmiešame.
Krok 3 /4
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby a ingrediencie dáme do nádoby spotrebiča (podľa potreby varíme v dvoch dávkach). Digitálna verzia: Nastavíme režim HRANOLKY na 15 minút, v polovici varenia premiešame. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme pri 180 °C na 15 minút, v polovici varenia premiešame.
Krok 4 /4
Medzitým si pripravíme omáčku, ktorú budeme podávať s karfiolom. Zmiešame tahini, olivový olej a citrónovú šťavu.