Chrumkavá grilovaná špargľa
- Celkový čas 33 min
- 25 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1.5 pl Horčica
8 pl Olivový olej
4 cl Voda
0.75 kôra Citrón
1.5 strúč. Cesnak
1.5 pl Kapara
4.5 plátok Filety zo sardely
36 Stonky špargle
3 pl Olivový olej
Soľ
1.5 pl Kapara
1.5 pl Bazalka, jemne nasekaná
Príprava
Krok 1 /4
Malým nožom odstráňte „šupiny“ zo špargle. Odrežte spodné časti, aby ste odstránili najtvrdšie časti. Špargľu na tanieri polejte olejom a soľou.
Krok 2 /4
Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Oranžovej farby a stlačte tlačidlo OK. Po rozohriatí položte polovicu špargle na gril a grilujte 4 minúty. Opečenú špargľu dajte na tanier a zvyšnú špargľu ugrilujte.
Krok 3 /4
V miske malého mixéra zmiešajte všetky prísady na omáčku a rozmixujte ich do hladka.
Krok 4 /4
Grilovanú špargľu prelejte omáčkou a dochuťte kaparami a lístkami bazalky. Podávajte ihneď.