Grilovaná špargľa, pomaranč a pekanové orechy
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
Na prípravu špargle:
600 g Špargľa
2 Pomaranče
40 g Pekanové orechy
2 Šalotky
50 g Syr feta
3 pl Olivový olej
Soľ, korenie
Na prípravu hrianky:
6 plát. Kváskový chlieb
Na prípravu dresingu:
1.5 čl Pomarančová kôra
1.5 čl Dijonská horčica
1.5 čl Vínny ocot
4.5 čl Olivový olej
3 čl Med
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /9
Umyjeme špargľu a zbavíme koncov. Zbavíme pomaranč kôry a nakrájame na kúsky. Ošúpeme a nasekáme šalotky. Nahrubo nasekáme pekanové orechy.
Krok 2 /9
Nakrájame chlieb na plátky.
Krok 3 /9
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 20 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 7 minút. Pridáme kúsky chleba postavené jeden vedľa druhého na doske v nádobe 2.
Krok 4 /9
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /9
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme špargľu na dosku v nádobe 1, posypeme šalotkami a nádobu zatvoríme. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 6 /9
Špargľu obrátime v polovici varenia.
Krok 7 /9
Skontrolujeme, či je špargľa uvarená, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.
Krok 8 /9
Vo veľkej nádobe zmiešame pomarančovú kôru, horčicu, ocot, olivový olej, med, soľ a korenie. Šľahaním emulzifikujeme vinaigrette.
Krok 9 /9
Rozložíme špargľu na plátky chleba. Pridáme pomarančové kúsky a rozdrvené pekanové orechy, rozdrobíme syr feta, nasypeme zvyšnú kôru a pokropíme dresingom.