Antipasti z grilovanej zeleniny
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Baklažán (asi 200 g)
1 Cuketa (asi 200 g)
8 Špargľa
200 g Hríby portobello
1 Žltá paprika
1 Červená paprika
1 Červená cibuľa
10 pl Olivový olej
4 pl Balzamikový ocot
1 Šťava z jedného citróna
4 pl Petržlenová vňať
3 strúč. Strúčiky cesnaku
4 Sušené rajčiny
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si marinádu. Nasekáme petržlen, cesnak a sušené rajčiny.
Krok 2 /6
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Umyjeme zeleninu, ošúpeme špargľu, cibuľu, očistíme hríby, vyberieme jadierka z paprík a zeleninu okrem hríbov nakrájame na veľké kúsky.
Krok 4 /6
Zamiešame zeleninu v marináde.
Krok 5 /6
Vložíme grilovacie dosky do grilu OptiGrill a otvoríme spotrebič na 180°. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí vložíme zeleninu a varíme 10 minút za pravidelného obracania.
Krok 6 /6
Podávame horúce.