Bravčové rebrá s ananásom a údenými jalapeños
- Celkový čas 15 min
- 10 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
6 pl kečup
2 pl hnedý cukor
1 pl Worcesterová omáčka
1 pl mletá rasca
2 strúč. cesnak, nasekaný
soľ a korenie
4 plát. ananás
4 ks bravčové rebrá bez kosti, každé hrubé približne 2,5 cm a 175 g
1 pl jemne nasekané papričky jalapeño
Príprava
Krok 1 /5
Kečup zmiešame s cukrom, údenými jalapeños, worcesterskou omáčkou, rascou a cesnakom. Zmes ohrievame v mikrovlnej rúre 2 minúty na najvyššom stupni. Obe strany rebier ochutíme soľou a korením. Potom ich potrieme omáčkovou zmesou.
Krok 2 /5
– Zapneme gril. – Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Vyberieme program Bravčové a stlačíme OK. Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme rebierka na gril a sklopíme poklop. Necháme piecť, pokým sa kontrolka nezmení na oranžovú alebo na obrazovke sa nezobrazí „Medium“ (Stredne prepečené).
Krok 3 /5
Rebierka dáme na tanier a prikryjeme ich fóliou. Necháme ich odstáť 5 minút. Medzitým ananás potrieme časťou kečupovej omáčky.
Krok 4 /5
Vyberieme Manuálny režim (červené) a stlačíme tlačidlo OK. Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme ananás na gril a sklopíme poklop. Necháme ho grilovať 5 minút, kým nebude chrumkavý.
Krok 5 /5
Na bravčové rebierka poukladáme plátky ananásu a polejeme ich zvyšnou omáčkou. Posypeme koriandrom a podávame s kolieskami limetky.