Bravčové kotlety na milánsky spôsob
- Celkový čas 20 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 bravčové kotlety
3 hrn. čerstvá strúhanka
0.75 hrn. čerstvo nastrúhaný syr Parmigiano Reggiano
1 hrn. olivový olej
morská soľ
6 hrn. umytá a osušená rukola
0.75 hrn. červená cibuľa nakrájaná nadrobno
3 čl extra panenský olivový olej
1 čl
36 plát. tenký čerstvý parmezán
Príprava
Krok 1 /6
Bravčové kotlety vložíme medzi dva listy voskovaného papiera alebo potravinovej fólie. Tenderizérom alebo valčekom na mäso ho jemne naklepeme, aby bolo mäkšie.
Krok 2 /6
V plytkej miske zmiešame strúhanku so syrom Parmigiano Reggiano a zmes ochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Nalejeme olej do druhej plytkej misky. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.
Krok 3 /6
Bravčové kotlety vložíme do olivového oleja a keď prebytočný olej odtečie, dáme ho do zmesi strúhanky a parmezánu. Obalené kotlety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kotlety môžeme aj vopred pripraviť a zmraziť. Prejdeme na ďalší krok a začneme variť.
Krok 4 /6
Zapneme gril, vyberieme manuálny program alebo program Bravčové mäso (podľa modelu). Po dokončení predhriatia otvoríme gril, uložíme bravčové kotlety na gril a zavrieme poklop. Začne sa proces pečenia. Proces pečenia bude pokračovať, kým sa kontrolka nezmení na červenú alebo kým sa na displeji nezobrazí nápis „well-done“ (dobre prepečené)
Krok 5 /6
V šalátovej miske zmiešame olivový olej a ocot, kým sa nezmiešajú, a zmes ochutíme soľou a korením. Zmiešame rukolu a cibuľu so zálievkou.
Krok 6 /6
Grilované bravčové kotlety podávame obložené šalátom z rukoly a cibule a ozdobené parmezánom.