Balzamiková bravčová fileta s rozmarínovými zemiakmi
- Celkový čas 3 h 45 min
- 10 min
Príprava - 35 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
400 g bravčová fileta
80 ml balzamikový ocot
40 ml olivový olej
1 pl Tmavá sójová omáčka
2 čl hnedý cukor
0.5 čl Korenie
10 g lístky rozmarínu
1 strúč. strúčik cesnaku
5 ks zemiaky
olivový olej
morská soľ
1 vet. rozmarín
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Zmiešame ingrediencie na marinádu v uzatvárateľnom vrecku, pridáme bravčovú filetu a dáme do chladničky asi na 3 hodiny.
Krok 2 /5
Medzitým si umyjeme zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky a polejeme olivovým olejom, morskou soľou a najemno nasekanými listmi rozmarínu.
Krok 3 /5
Do spotrebiča OptiGrill vložíme plech na pečenie a vyberieme manuálny režim (žlté nastavenie 180 °C). Varíme asi 30 – 35 minút.
Krok 4 /5
Keď je mäso namarinované, strasieme marinádu, vyberieme program Manuál alebo program Bravčové (podľa modelov) a ugrilujeme filetu.
Krok 5 /5
Pred podávaním dochutíme mäso a zemiaky čerstvo namletou paprikou.