Bravčová panenka s klementínkami
- Celkový čas 45 min
- 30 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
2 Cibuľa
8 Klementínky
500 g Mrazená zelenina nakrájaná na prúžky
800 g Bravčová panenka
Soľ, korenie
5 g Korenie Ras-el-hanout
6 cl Olivový olej
6 g Práškový teľací vývar
6 g Med
Príprava
Krok 1 /3
Ošúpeme cibule a klementínky a rozmrazíme na prúžky nakrájanú zeleninu. Nasekáme cibule a nakrájame klementínky na hrubé plátky. Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a potom vyložíme nádobu papierom na pečenie tak, aby sme pokryli aj bočné steny.
Krok 2 /3
Cibule a klementínky dáme do nádoby. Navrch dáme panenku, potom dochutíme soľou a korením, posypeme korením Ras-el-hanout a celé to pokropíme olejom. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dáme na grilovaciu dosku kus papiera na pečenie a navrch poukladáme cibule a klementínky. Navrch dáme panenku, potom dochutíme soľou a korením, posypeme korením Ras-el-hanout a celé to pokropíme olejom. Grilovaciu dosku dáme na horný rošt spotrebiča a zatvoríme dvierka.
Krok 3 /3
Nastavíme uvedený režim na 15 minút a teplotu upravíme na 170 °C. Medzitým si na panvici opečieme zeleninu a odložíme nabok. Ohrejeme 150 ml vody a rozpustíme v nej teľací vývar. Keď sa mäso varí už 10 minút, pokropíme ho teľacou omáčkou a potom ho obalíme v mede. Pokračujeme vo varení do skončenia programu a podávame so zeleninou.