Grilované rebierka s barbecue omáčkou
- Celkový čas 1 h 10 min
- 20 min
Príprava - 50 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
4 pl Hnedý cukor
1 čl Paprika
2 čl Kajenské korenie
2 čl Čili korenie
2 čl Cibuľa v prášku
1 čl Horčičné semienka
1 čl Mletý cesnak
1 čl Sušené oregano
500 g Bravčové rebierka
2 pl Barbecue omáčka
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /6
V miske zmiešame dohromady hnedý cukor, papriku, kajenské korenie, čili korenie, cibuľu v prášku, horčičné semienka, cesnak v prášku a oregano. Pridáme soľ a korenie. V prípade potreby bravčové rebrá nakrájame tak, aby sa zmestili do zariadenia. Rozotrieme zmes korenia na mäso, aby sme ho ňou pokryli. Mäso vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 2 /6
V polovici pečenia mäso obrátime.
Krok 3 /6
Keď do konca pečenia zostáva päť minút, pomocou štetca jemne nanesieme na mäso polovicu grilovacej omáčky, aby sa mäso obalilo chuťou.
Krok 4 /6
Skontrolujeme prepečenosť mäsa a v prípade potreby predĺžime čas pečenia, aby sme dosiahli požadovanú prepečenosť.
Krok 5 /6
Po upečení pred krájaním mäsa počkáme päť minút, aby si mäso oddýchlo.
Krok 6 /6
Mäso podávame s čerstvým šalátom a chrumkavými hranolčekmi zo sladkých zemiakov a k jedlu ponúkneme zvyšnú barbecue omáčku.