Trhané bravčové mäso s kockami maslovej tekvice
- Celkový čas 1 h 45 min
- 15 min
Príprava - 1 h 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na prípravu trhaného bravčového mäsa:
1 čl Údená paprika
1 pl Čili korenie
2 čl Mletá cibuľa
60 g Hnedý cukor
Soľ, korenie
800 g Bravčová panenka
1 pl Olivový olej
20 cl Barbecue omáčka
10 cl Kečup
12 cl Jablčný ocot
12 cl Kurací vývar
1 pl Worcesterová omáčka
Na prípravu maslovej tekvice:
600 g Maslová tekvica
1 čl Mletá škorica
1 čl Údená paprika
1 pl Med
Príprava
Krok 1 /7
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. V malej miske zmiešame papriku, čili korenie, cibuľu a hnedý cukor. Potrieme bravčové mäso olivovým olejom a potom zmesou korenia. Dochutíme soľou a korením. Vo veľkej nádobe spolu zmiešame barbecue omáčku, kečup, jablčný ocot, bujón a Worcesterovú omáčku. Dáme bravčové mäso do misy, ktorá sa zmesti do nádoby 1, a obalíme v omáčke.
Krok 2 /7
Umyjeme maslovú tekvicu, ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm kocky. Vo veľkej nádobe zmiešame tekvicu nakrájanú na kocky so škoricou, paprikou a medom.
Krok 3 /7
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program KURA pri 200 °C na 90 minút. Dáme 1 bravčovú panenku na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 200 °C na 30 minút. Pridáme kocky maslovej tekvice na dosku v nádobe 2.
Krok 4 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /7
V polovici varenia bravčové panenky obrátime. V polovici varenia maslovej tekvice, keď spotrebič zapípa a ikona bliká, premiešame zatrasením košíka.
Krok 6 /7
Skontrolujeme stupeň prepečenia, ktorý sa môže líšiť podľa veľkosti kusu mäsa. V prípade potreby predĺžime dobu o ďalších 5 minút.
Krok 7 /7
Natrháme mäso pomocou 2 vidličiek. Podávame hneď s kockami maslovej tekvice.