Domáca vyprážaná ryba s hranolkami
- Celkový čas 32 min
- 20 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 plátok Treska
Soľ, korenie
5 pl Múka
2 Vajcia
5 pl Strúhanka
1 hrniec Majonéza
0.5 Citrón
1 zvä. Estragón
50 g Maslo
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame rybie filety na veľké, asi 4 cm kusy a jemne utrieme na papierovej utierke. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /4
Budeme potrebovať jednu misu s múkou, ďalšiu s rozšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou. Zmiešame majonézu so šťavou z polovice citróna a nasekaným estragónom. Zmes dáme do chladničky.
Krok 3 /4
Kúsky tresky obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Medzi vkladaním do jednotlivých misiek strasieme zvyšky.
Krok 4 /4
Vložíme grilovaciu dosku do misy, obalené kúsky ryby vložíme do nádoby spotrebiča a na každý kúsok dáme hrudku masla. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme režim RYBY pri 170 °C na 12 minút. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme na 170 °C na 12 minút. Podávame s omáčkou, ktorú sme si predtým odložili bokom.