Smažený chlieb s bravčovým mäsom
- Celkový čas 59 min
- 45 min
Príprava - 14 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Šalotka
5 cl Ryžový ocot
5 cl Voda
100 g Krupicový cukor
0.5 Uhorka
10 list Thajská bazalka
2 strúč. Cesnak
250 g Mleté bravčové mäso
1.5 pl Sójová omáčka
1 čl Krupicový cukor
2 pl Nasekaný koriander
1 štip. Biele korenie
16 plát. Krájaný chlieb
2 Rozšľahané vajcia
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2 /8
Do hrnca dajte ryžový ocot, vodu a cukor. Priveďte k varu bez toho, aby ste zmes redukovali. Znížte teplotu a pridajte nakrájanú šalotku. Prikryte a nechajte vychladnúť.
Krok 3 /8
Medzitým ošúpte uhorku a prekrojte ju pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a nakrájajte ich na 0,5 cm hrubé plátky. Odtrhnite listy thajskej bazalky a nakrájajte ich na 3 alebo 4 časti, v závislosti od veľkosti listov. Keď šalotka a marináda vychladnú, pridajte uhorky a bazalku. Premiešajte stierkou a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Krok 4 /8
Ošúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku. Vložte ich do veľkej misky a pridajte mleté bravčové mäso, sójovú omáčku, cukor, nasekaný koriander a biele korenie. Pomocou stierky dôkladne premiešajte všetky prísady, kým nevznikne hladká náplň.
Krok 5 /8
Nakrájaný chlieb sploštite pomocou valčeka. Na polovicu plátkov pridajte lyžicu plnky a rovnomerne ju rozotrite, pričom na okrajoch nechajte 1 cm bez masla. Na vrch položte zvyšné plátky chleba a pomocou valčeka pritlačte okraje chleba k sebe bez toho, aby ste rozdrvili náplň uprostred. Chlieb namočte do rozšľahaného vajca.
Krok 6 /8
Polovicu takto pripravených sendvičov vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 8 minút.
Krok 7 /8
Zvyšné sendviče položte na plech na pečenie. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 6 minút. Keďže spotrebič je už horúci, čas vyprážania bude kratší.
Krok 8 /8
Smažený chlieb položte na tanier a podávajte s marinovanými uhorkami. Dobrú chuť!