Smažený chlieb s fetou
- Celkový čas 1 h 57 min
- 15 min
Príprava - 12 min
Varenie - 1 h 30 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
150 g Voda
1 sáčok Sušené pekárske droždie
0.5 čl Práškový cukor
0.5 čl Soľ
250 g Pšeničná múka
1 pl Olivový olej
150 g Grécky syr feta
1 pl Sušené oregano
Príprava
Krok 1 /8
V malej nádobe zmiešajte teplú vodu' cukor a droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, inak by sa kvasnice mohli deaktivovať.
Krok 2 /8
Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút.
Krok 3 /8
Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
Krok 4 /8
Cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí.
Krok 5 /8
Pracovnú plochu zľahka pomúčte. Pomocou valčeka cesto zľahka rozvaľkajte na malý okrúhly chlieb. Každé koliesko posypte rozdrobenou fetou a oreganom. Každý chlieb pevne uzavrite a opäť ho rozvaľkajte.
Krok 6 /8
Poukladajte chleby na tanier Easy Fry, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa počas pečenia nezlepili. Chleby potrite olejom. Začnite piecť.
Krok 7 /8
V závislosti od vášho spotrebiča možno budete musieť piecť chleby v dávkach, ak nemáte dostatok miesta. Po 12 minútach skontrolujte, či sú chleby upečené. Mali by mať zlatohnedú farbu.
Krok 8 /8
Chleby vyberte a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na mriežke.