Smažený chlieb s fetou
- Celkový čas 1 h 52 min
- 15 min
Príprava - 7 min
Varenie - 1 h 30 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
150 g Voda
1 sáčok Droždie
0.5 čl Cukor
0.5 čl Soľ
250 g Pšeničná múka
1 pl Olivový olej
150 g Feta
1 pl Oregano
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
V malej nádobe zmiešajte teplú vodu, cukor a droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa mohli deaktivovať kvasinky.
Krok 2 /6
Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
Krok 3 /6
Vykysnuté cesto rozdeľte na šesť rovnakých častí. Pracovnú plochu zľahka pomúčte. Každú porciu jemne sploštite pomocou valčeka, aby ste vytvorili malý okrúhly chlieb. Každé koliesko posypte trochu rozdrobenej fety a oregana. Každý chlieb pevne uzavrite a opäť ho sploštite valčekom.
Krok 4 /6
Pred zapnutím OptiGrillu vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po dokončení predhrievania otvorte gril a položte chleby na príslušenstvo na pečenie. Potrite chleby olivovým olejom pomocou štetca na pečivo. Pridajte špenát a pečte ešte 7 minút.
Krok 5 /6
Po uplynutí doby pečenia skontrolujte, či sú chleby zlatisté a upečené podľa vašich predstáv. V závislosti od vášho spotrebiča možno budete musieť pripravovať chleby v dávkach, ak nemáte dostatok miesta.
Krok 6 /6
Vyberte chleby z OptiGrillu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na mriežke.