Rolovaná bravčová pečienka s citrusmi
- Celkový čas 2 h
- 45 min
Príprava - 1 h 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 kg Pečená bravčová panenka
2 ston. Zeler (80 g)
2 strúč. Cesnak
2 pl Lístky rozmarínu
1 pl Olivový olej
75 g Nakrájaná pancetta
1 vet. Rozmarín
40 cl Mlieko
90 g Polenta
1 kôra Citrón
0.5 kôra Pomaranč
1 čl Jemná soľ
3 pl Strúhaný parmezán
1 Vaječný žĺtok
2 pl Olivový olej
2 strúč. Nasekaný cesnak
1 pl Bobule borievky
0.5 Pomaranč, rozkrojený na štvrtiny
0.5 Citrón, rozkrojený na štvrtiny
50 cl Voda
2 pl Teľací vývar v prášku
1 pl Tekutý med
40 g Maslo
Príslušenstvo
Gril Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Príprava mäsa. Na doske pomocou noža nakrájajte mäso tak, aby ste ho rozvinuli. Do malého mixéra vložte zeler, cesnak, listy rozmarínu a olej. Zmes zmiešajte a rozotrite po celom povrchu mäsa. Rozsypte naň nakrájanú pancettu a potom mäso priečne stočte do tvaru klobásy. Mäso zviažte. Pomocou povrázku pripevnite k mäsu malé kúsky rozmarínovej vetvičky.
Krok 2 /6
Umiestnite pečienku do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY na 200 °C počas 45 minút. V polovici pečenia zalejte pečienku pohárom vody.
Krok 3 /6
V hrnci priveďte mlieko do varu, potom prilejte polentu a varte na miernom ohni 7 minút. Zmes prelejte do misy a pridajte citrusovú kôru, soľ, parmezán a žĺtok. Premiešajte stierkou a nalejte do misy na hrúbku 2 cm. Nechajte vychladnúť v chladničke 1 hodinu.
Krok 4 /6
V hrnci na oleji opečieme cesnak, borievky a ovocie. Dobre opekajte na silnom ohni 3 minúty, potom pridajte vodu a varte 5 minút. Preceďte cez jemné sitko. Vývar vráťte do hrnca. Teľací vývar rozšľahajte s medom a redukujte, kým nedosiahne sirupovú konzistenciu. Na miernom ohni vmiešajte maslo.
Krok 5 /6
Polentu vyklopíme a nakrájame na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 200 °C na 15 minút. V prípade potreby skontrolujte, či je polenta pekne zlatistá.
Krok 6 /6
Na doske odstráňte povrázok a pečienku nakrájajte na plátky. Podávajte s polentou a polejte omáčkou.