Quiche s pórom a kari, ktorý sa rozplýva v ústach
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
2 pl Olivový olej
300 g Pór (2)
0.5 Cibuľa
100 g Údená slanina
3 Vajcia
30 cl Smotana na varenie (30 % obsah tuku)
5 cl Mlieko
1 čl Kari korenie
0.5 čl Soľ
Korenie
50 g Strúhaný syr
30 g Parmezán
1 Linecké cesto
2 pl Strúhanka
Príprava
Krok 1 /8
Hrušky nakrájame na okrúhle plátky. Opláchneme ich. Ošúpeme a na jemno nasekáme cibuľu.
Krok 2 /8
Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme plátky póru, slaninu a nakrájanú cibuľu. Prikryté necháme variť na miernom ohni približne 15 minút, aby pór pustil vodu. Pór by mal byť mäkký. Scedíme. Opláchneme a osušíme panvicu.
Krok 3 /8
V mise rozšľaháme vajcia. Pridáme smotanu, mlieko, kari korenie a soľ. Zľahka ochutíme korením. Všetko spolu vyšľaháme a potom pridáme syr. Zamiešame.
Krok 4 /8
Kváskové cesto rozvaľkáme na 24 cm tortovú formu a nožom odrežeme prebytočné časti.
Krok 5 /8
Základ quiche posypeme strúhankou. Rozložíme pór, cibuľu a slaninu. Prilejeme zmes vajec, smotany a kari.
Krok 6 /8
Quiche položíme na grilovací rošt. Grilovací rošt umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Spustíme program BAKE na 180 °C a nastavíme čas pečenia na 35 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Podávame teplé alebo horúce. Podávame so zeleným šalátom.