Smotanový quiche s pórom a karí
- Celkový čas 1 h 35 min
- 30 min
Príprava - 35 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 diel Krehké cesto
300 g Pór
37 g Stopkový zeler
1 cl Olivový olej
3 diel Vajcia
20 cl Sójová smotana
10 cl Sójové mlieko
4 g Soľ
4 g Mleté karí korenie
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /11
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 30 minút odležať v chladničke.
Krok 2 /11
Vymažte koláčovú formu a vložte do nej cesto. Jemne prsty zatlačte na cesto, aby sa rozprestrelo až k okraju, prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
Krok 3 /11
Umyte a nakrájajte pór a stopkatý zeler. Listy zeleru nakrájajte nadrobno.
Krok 4 /11
Na panvici rozohrejte olej, pridajte plátky póru a zeleru a dochuťte soľou. Varte na miernom ohni prikryté za občasného miešania asi 15 minút. Nechajte vychladnúť.
Krok 5 /11
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 6 /11
V samostatnej miske odvážte a zmiešajte smotanu, mlieko, soľ a karí.
Krok 7 /11
Pridajte vajcia do misky stroja. Stlačte "Štart". Po 30 sekundách, keď sú našľahané, pridajte do misy zmes smotany a mlieka.
Krok 8 /11
Nožom odrežte prebytočné cesto od formy.
Krok 9 /11
Vychladnutú pórovú zmes položte na základ z krehkého cesta.
Krok 10 /11
Zalejte zmesou vajec, mlieka a smotany a pečte asi 35 minút na 180 stupňov.
Krok 11 /11
Podávajte teplé, vlažné alebo studené.