Jemný quiche z póru a kari
- Celkový čas 53 min
- 20 min
Príprava - 33 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Linecké cesto
3 Pór
1 pl Kari korenie
4 Vajce
20 cl Smotana na varenie
100 g Syr ementál
2 pl Rastlinný olej
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /7
Vyvaľkáme linecké cesto a dáme ho do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /7
Vložíme základ koláča do spotrebiča. Začneme piecť, aby sa koláč predpiekol.
Krok 3 /7
Medzitým si na panvici rozohrejeme rastlinný olej a pór s kari korením smažíme približne 5 minút domäkka. Dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /7
V miske si vyšľaháme vajcia so smotanou. Pridáme soľ a korenie a dobre premiešame.
Krok 5 /7
Keď je cesto predpečené, nevyberáme ho zo spotrebiča. Rozotrieme zmes z póru na základ cesta a prelejeme ju zmesou z vajec a smotany. Posypeme strúhaným syrom. Začneme piecť.
Krok 6 /7
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je quiche upečený, a v prípade potreby ho na rovnomerné upečenie otočíme.
Krok 7 /7
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a quiche opatrne vyberieme. Pred nakrájaním a podávaním necháme quiche niekoľko minút odpočívať.