Pizza so štyrmi druhmi syra
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pizza Cesto
10 g Múka
60 g Rajčinová omáčka
50 g Syr mozzarella
50 g Syr gorgonzola
50 g Parmezán
50 g Jemný kozí syr
1 pl Olivový olej
1 čl Oregano
Čierne korenie
Príprava
Krok 1 /4
Pomúčime dno nádoby. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /4
Rajčinovú omáčku rovnomerne rozotrieme na cesto, ale malý okraj necháme čistý. Upozorňujeme, že pri príprave pravej pizze so 4 druhmi syra môžeme rajčinovú omáčku vynechať. Na cesto rovnomerne rozotrieme mozzarellu, gorgonzolu, parmezán a kozí syr. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme oreganom alebo ozdobíme lístkami bazalky. Pizzu okoreníme pomocou niekoľkých otočení mlynčeka na korenie, aby sme zvýraznili jej chute. Začneme piecť.
Krok 3 /4
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju na rovnomerné upečenie otočíme. Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 4 /4
Konzumujeme hneď!