Grilovaný syr pre labužníkov zo štyroch druhov syra
- Celkový čas 15 min
- 5 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
1 pl rozpustené maslo
1 pl najemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 pl
Parmezán
1 strúč. cesnak, nasekaný nadrobno
čierne korenie
4 tenký plátok čerstvý chrumkavý chleba, približne
1 cm hrubý
4 tenký plátok Syr čedar
50 ml strúhaný syr mozzarella
50 ml strúhaný syr Gruyere
Príprava
Krok 1 /3
Miešame maslo s petržlenom, parmezánom, cesnakom a paprikou, pokým nie sú riadne zmiesené.
Krok 2 /3
Rovnomerne natrieme maslovú zmes na jednu stranu každého krajca chleba. Dáme plátok čedaru na nemaslovú stranu ostatných 2 krajcov chleba. Pretrasieme mozzarellu so syrom Gruyére a posypeme cez čedar. Navrch sendvičov dáme zvyšný chlieb maslovou stranou nahor.
Krok 3 /3
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Panini a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Keď prestane blikať fialová kontrolka, sendviče poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Varíme, pokým sa kontrolka nezmení na červenú alebo syr nie je roztopený a chlieb opečený.