Pizza s nórskym lososom a krevetami
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pizza Cesto na pizzu
10 g Múka
3 pl Hustý crème fraîche
150 g Údený losos
100 g Lúpané krevety
100 g Strúhaný syr mozzarella
1 pl Čerstvý kôpor
1 pl Olivový olej
Citrón
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /6
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /6
Crème fraîche rovnomerne rozotrieme na pizza cesto, ale malý okraj necháme čistý. Na crème fraîche nasypeme strúhanú mozzarellu. Na syr rozložíme pásiky údeného lososa a olúpané krevety. Dochutíme kôprom, soľou a korením, potom pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3 /6
Začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 5 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 6 /6
Pizzu ozdobíme niekoľkými citrónovými kôrami pre príjemnú chuť a hneď podávame.