Paprikový losos a vyprážané cuketové stužky
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
1 čl Údená paprika
0.5 čl Čili vločky
0.5 Citrón, šťava a strúhaná kôra
3 pl Olivový olej
Soľ
4 porc. Filety z lososa bez kože (približne 560 g)
550 g Cukety (približne 2)
3 strúč. Cesnak
1 Listy bazalky
30 g Odkôstkované zelené olivy
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Údenú papriku zmiešame s polovicou chilli, citrónovou šťavou, tretinou olivového oleja a soľou. Touto zmesou zalejeme filety z lososa a necháme ich marinovať, kým si pripravíme zvyšok.
Krok 2 /5
Umyjeme a nakrájame cukety na veľmi tenké prúžky, najlepšie pomocou krájača. Ošúpeme a nadrobno nasekáme strúčiky cesnaku.
Krok 3 /5
Do plechu vložíme pretlačené strúčiky cesnaku s dvoma tretinami olivového oleja, soľou a druhou polovicou chilli.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Cesnak pravidelne premiešavame a hneď po dokončení predhrievania pridáme na plech na pečenie pásiky cukety a na grilovaciu dosku položíme filety z lososa. Filety z lososa grilujeme asi 4 minúty z každej strany, pričom cuketu neustále premiešavame.
Krok 5 /5
Do priloženej rúry pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, lístky bazalky a olivy, naposledy premiešame a podávame s grilovanými filetami z lososa.