Chrumkavé vyprážané cukety
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (13)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
400 g Stredne veľké cukety (asi 2 kusy)
50 g Hladká múka
2 Vajcia
2 pl Olivový olej
1 štip. Soľ
100 g Strúhanka
Príprava
Krok 1 /7
Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.
Krok 2 /7
Pripravíme si tri taniere na strúhanku: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Múku a strúhanku ochutíme soľou a korením. Plátky cukety ponoríme do múky, potom do rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky, aby sa dôkladne obalili. Cuketové lupienky môžeme zľahka postriekať aj olejom, aby boli chrumkavejšie.
Krok 3 /7
Cukety vložíme do zariadenia s tanierom tak, aby neboli uložené na sebe.
Krok 4 /7
Začneme piecť.
Krok 5 /7
Opakujeme, kým sa neminú všetky cukety. Počas pečenia raz alebo dvakrát zatrasieme tanierom, aby sa lupienky rovnomerne upiekli.
Krok 6 /7
Keď sú cuketové lupienky zlatohnedé a chrumkavé, opatrne ich vyberieme z taniera a podávame horúce.
Krok 7 /7
Podávame s omáčkami: kečupom, paradajkovou omáčkou alebo pažítkou.