Frittata z lososa a špargle
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
750 g Špargľa
1.5 pl Rastlinný olej
Soľ, korenie
150 g Jarné cibuľky (približne 5)
12 Vajcia
45 g Strúhaný parmezán
220 g Čerstvý losos
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Odrežeme a vyhodíme tvrdé konce stoniek šparglí. Umyjeme ich, odrežeme špičky vo výške 12 cm a zvyšok stoniek nakrájame na 0,5 cm plátky. Konce šparglí vložíme do misky. Ochutíme olejom, soľou a korením. Jarnú cibuľku umyjeme a bielu a zelenú časť nakrájame.
Krok 2 /4
V mise rozšľaháme vajcia. Pridáme plátky špargle, nakrájanú cibuľu, parmezán, soľ a korenie. Zmes nalejeme do plechu na pečenie. Losos nakrájame na tenké 0,5 cm plátky a položíme ich na vrch frittaty, pričom ich veľmi mierne pritlačíme.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po dokončení predhrievania prikryjeme plech na pečenie a špičky špargle položíme na grilovaciu platňu. Necháme piecť 25 minút, pričom špargľu počas pečenia raz alebo dvakrát otočíme.
Krok 4 /4
Frittatu nakrájame na plátky a podávame teplú alebo studenú s grilovanou špargľou.