Obaľovaná treska so špargľou
- Celkový čas 28 min
- 20 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
750 g Špargľa
2 pl Rastlinný olej
Soľ, korenie
750 g Zadná strana tresky s hrúbkou asi 2 cm
90 g Strúhanka
45 g Parmezán
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
60 g Rozpustené maslo
2 pl Horčica
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Odkrojíme a vyhodíme tvrdý koniec špargle, potom predvaríme 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme ich a dáme na plech na pečenie. Pridáme olej, soľ a korenie. Premiešaním špargľu obalíme a potom rozložíme do jednej vrstvy na dne plechu na pečenie.
Krok 2 /5
Nakrájame rybu na 6 rovnako veľkých kusov. Rozložíme ju na špargľu.
Krok 3 /5
V malej nádobe zmiešame strúhanku, parmezán, nasekaný petržlen a rozpustené maslo. Hornú stranu rybích filiet natrieme horčicou, pridáme bylinkovú strúhanku a poriadne zatlačíme, aby priľnula.
Krok 4 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 8 minút.
Krok 5 /5
Okamžite podávame.