Mini briošky v tvare jablka
- Celkový čas 28 h 33 min
- 45 min
Príprava - 48 min
Varenie - 27 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Brioškové cesto (6 osôb)
1 Jablko Golden Delicious, ošúpané a zbavené jadierok (150 g)
30 g Práškový cukor
1 čl Citrónová šťava
0.5 čl Mletá škorica
1 čl Kukuričná múka
1 pl Voda
50 g Prírodný jogurt
1 Vaječný žĺtok
3 g Červené potravinárske farbivo
1 pl Mlieko
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /10
Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: brioškové cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu. Nezabudnite si všetko naplánovať dopredu, pretože tento recept si vyžaduje 24 hodín prípravy/odpočinku.
Krok 2 /10
Jablko nakrájajte na malé kúsky. Vysypte ich do hrnca. Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Na miernom ohni priveďte do varu. Odložte panvicu z ohňa. V malej miske zrieďte kukuričnú múku s vodou. Tekutinu prelejte k jablkám a na miernom ohni priveďte do varu. Jablká odložte do misky. Po vychladnutí pridajte škoricu a jogurt.
Krok 3 /10
Zmes rozotrite na plech na hrúbku 1 cm. Vložte plech na 1 hodinu do mrazničky, aby zmes stuhla. Túto prípravu môžete vykonať deň vopred v rovnakom čase ako prípravu brioškového cesta.
Krok 4 /10
Na druhý deň rozdeľte cesto na 9 porcií po 70 g. Z kúskov cesta vytvarujte guľky. Nechajte 5 minút odpočívať na pracovnej ploche. Pomocou valčeka vyvaľkajte z guľiek cesta kruhy s priemerom asi 9 cm.
Krok 5 /10
Po vybratí z mrazničky nakrájajte jablká na 3 cm štvorce. Umiestnite jablko do stredu cesta a preložte cezeň cesto, aby vznikla guľa.
Krok 6 /10
Poukladajte gule do pevných košíčkov. Nechajte kysnúť približne 1,5 hodiny. Gule by mali strojnásobiť svoj objem.
Krok 7 /10
Rúru predhrejte na 160 °C.
Krok 8 /10
Briošku potrite žĺtkom, potravinárskym farbivom a mliečnou polevou. Môžete ich potrieť viackrát, aby sa glazúra prichytila.
Krok 9 /10
Pečte briošky 18 minút.
Krok 10 /10
Pred podávaním nechajte vychladnúť.