Jahodové koláčiky eclairs v tvare hada
- Celkový čas 1 h 45 min
- 1 h
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Odpaľované cesto (6 osôb)
150 g 35 % smotana
10 g Práškový cukor
50 g Jahodový džem
500 g Čerstvé jahody
1 Veľká jahoda so stopkou
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /7
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: odpaľované cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.
Krok 2 /7
Rúru predhrejte na 180 °C.
Krok 3 /7
Odpaľovaným cestom naplňte cukrárske vrecko so 10 mm špičkou.
Krok 4 /7
Na plech vystlaný papierom na pečenie vyformujte z odpaľovaného cesta hada, pričom vytvorte 3 pramene (2 pramene vedľa seba a potom jeden na vrchu uprostred).
Krok 5 /7
Pečte 28 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 6 /7
Nalejte smotanu do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania postupne pridávajte cukor. Skontrolujte konzistenciu krému.
Krok 7 /7
Hada pozdĺžne rozrežte na polovicu. Položte ho na tanier a na spodok hada dajte lyžicu džemu. Jahody nakrájajte ostrým nožom na hrúbku 2 mm od vrchu po spodok. Jahody rozložte na spodnú časť hada, pritlačte ich k sebe, aby ste vytvorili dojem hadích šupín, a potom na ne rozotrite polovicu krému. Na krém položte druhú časť eclair. Zakryte zvyšným krémom a zopakujte postup s jahodami. Jahodu so stopkou položte tak, aby sa odkryla hlava hada, a prilepte ju trochou džemu, aby zostala na mieste. Urobte rezy, aby ste vytvorili jazyk a oči.