Mici de casa a smažené zemiaky
- Celkový čas 9 h 15 min
- 40 min
Príprava - 35 min
Varenie - 8 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 strúč. Cesnak
550 g Chudé mäso (zmes hovädzieho a bravčového a/alebo jahňacieho)
100 g Masť, bravčový bôčik alebo krkovička
1 čl Koriandrové zrnká
4 Univerzálne korenie
0.5 čl Čierne korenie
1 pl Sušený tymián
1 pl Sladká paprika
10 g Soľ
0.5 čl Jedlá sóda
15 cl perlivá voda (alebo vývar z kostí)
1 kg Zemiaky
1 pl Olej
30 g Maslo
1 zvä. Čerstvý tymián
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Plnku mici pripravíme deň vopred. Olúpeme strúčiky cesnaku. Chudé mäso nakrájame spolu s tukom a strúčikmi cesnaku. V mažiari rozdrvíme semená koriandra, nové korenie a zrnká čierneho korenia. Toto korenie pridáme k mletému mäsu spolu s tymiánom, paprikou, soľou a jedlou sódou. K zmesi pridáme perlivú vodu a miešame 10 minút, kým nebude hladká. Prikryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 1 noc.
Krok 2 /5
Na druhý deň mokrými rukami vytvoríme z plnky guľky s hmotnosťou asi 100 g a vytvarujeme z nich mici hrubé asi 12 cm.
Krok 3 /5
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na 1 cm kocky. Na plech na pečenie dáme olej, na kocky nakrájané maslo, vetvičky tymiánu, soľ a korenie. Na vrch nasypeme zemiaky nakrájané na kocky.
Krok 4 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 15 minút, v polovici doby pečenia zamiešame.
Krok 5 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4 a položíme mici na grilovaciu dosku na 15 minút, pričom ich v pravidelných intervaloch otočíme o štvrtinu, aby sa opiekli zo všetkých strán. Zemiaky pravidelne premiešame.