Sladké zemiaky, guacamole a grilované halloumi na toaste
- Celkový čas 1 h 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
0.5 Malá červená cibuľa
2 strúč. Cesnak
50 g nakladaná červená paprika z pohára
3 Avokáda
1.5 Bio limetka
1 pl Nasekaný čerstvý koriander
2 pl Nasekaná pažítka
10 kvap. Omáčka Tabasco®
1 štip. Kajenské korenie
1 Sladký zemiak (veľký a dlhý)
2 pl Olivový olej
200 g Halloumi s bylinkami
Listy rukoly na ozdobu
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpeme a nasekáme cibuľu a cesnak. Nakrájame červenú papriku na malé kocky.
Krok 2 /7
Avokádo rozrežeme napoly a odstránime z neho kôstku. Veľkou lyžicou vydlabeme dužinu avokáda.
Krok 3 /7
Pripravíme guacamole. V stredne veľkej miske nahrubo roztlačíme avokádo vidličkou, pričom si ponecháme aj niekoľko kúskov, aby sa štruktúra nestala príliš hladkou. Pridáme limetkovú šťavu (začneme s jednou limetkou a potom upravíme podľa chuti). Pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku, nasekanú cibuľu a cesnak, nasekaný koriander a pažítku, tabasco, soľ a kajenské korenie. Premiešame stierkou, kým sa nespojí. Vložíme do chladničky na približne 1 hodinu.
Krok 4 /7
Sladké zemiaky umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Plátky osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme olejom.
Krok 5 /7
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí uložíme plátky sladkých zemiakov na grilovaciu dosku a pečieme 20 minút, pravidelne ich obraciame.
Krok 6 /7
Medzitým nakrájame halloumi na 1 cm hrubé plátky. 2 minúty pred upečením sladkých zemiakov pridáme na panvicu plátky halloumi a opečieme ich z oboch strán.
Krok 7 /7
Grilované sladké zemiaky podávame s guacamole, plátkami halloumi a ozdobíme rukolou.