Sladké zemiaky a jahňacie karí
- Celkový čas 39 min
- 25 min
Príprava - 14 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
1 kg Vykostené jahňacie plece nakrájané na 3 cm kocky
1.5 pl Prepustené maslo (ghee)
1.5 Ošúpaná cibuľa nakrájaná na tenké plátky
3 strúč. Nasekaný ošúpaný strúčik cesnaku s odstráneným klíčkom
15 g Čerstvo nastrúhaný zázvor
4.5 pl Karí pasta
480 g Paradajková dužina
120 g Biely jogurt
375 g Ošúpané sladké zemiaky nakrájané na 4 cm kocky
60 g Mandľové vločky
Soľ, Korenie
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Cibuľu ošúpte a nakrájajte.
Krok 3 /9
Cesnak ošúpte, zbavte klíčku a nasekajte.
Krok 4 /9
Nastrúhajte zázvor.
Krok 5 /9
Na panvicu dajte maslo.
Krok 6 /9
Cibuľu, cesnak a zázvor smažte 1 minútu. Mäso opečte zo všetkých strán do hneda (v niekoľkých dávkach, ak je to potrebné).
Krok 7 /9
Pridajte paradajkovú dužinu, karí pastu, sladké zemiaky a jogurt. Pridajte soľ, korenie a zamiešajte.
Krok 8 /9
Doba varenia: 14 minút
Krok 9 /9
Ozdobte mandľovými vločkami. Servírujte.