Makové hovädzie mäsové guľky
- Celkový čas 28 min
- 20 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
450 g Mleté hovädzieho mäsa
75 g Čerstvá mletá strúhanka
150 ml Mlieko
2 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa
70 g Mak
600 g Sladké zemiaky
200 ml Hovädzí vývar
4 pl Stolový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Pomocou vidličky namočíme chlieb do mlieka. Pridáme hovädzie mäso. Hnietením vytvorím jemnú zmes. Vytvarujeme do guliek. Vyguľkáme v maku.
Krok 3 /6
Mäsové guľky na oleji jemne opečieme. Vyberieme. Nahradíme cibuľou. Opečieme v zvyšnej šťave.
Krok 4 /6
Pridáme na kocky nakrájané sladké zemiaky. Dochutíme soľou a korením. Naukladáme na mäsové guľky. Pridáme vývar.
Krok 5 /6
Varenie pod tlakom.
Krok 6 /6
Servírujeme.