Kuracie mäsové guľky
- Celkový čas 35 min
- 25 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 kg Kuracie prsia
3 Vajcia
90 g Strúhanka
150 g Parmezán
4.5 pl Olivový olej
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
3 čl Mletá cibuľa
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
V mixéri alebo mlynčeku pomeľte kuracie prsia.
Krok 2 /6
Vo veľkej mise zmiešajte mleté kuracie, vajcia, strúhanku, parmezán, olivový olej, petržlenovú vňať a cibuľu. Pridajte korenie a soľ a vytvarujte guličky s priemerom 3 až 4 cm.
Krok 3 /6
Na dosku v nádobe dajte guličky. Začnite proces varenia.
Krok 4 /6
V polovici pečenia zamiešajte.
Krok 5 /6
Skontrolujte, či sú mäsové guličky dobre upečené. V prípade potreby pečte ešte niekoľko minút.
Krok 6 /6
Mäsové guličky podávajte s paradajkovou omáčkou s bazalkou.