Mäsové guľky a šampiňóny plnené syrom
- Celkový čas 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Veľké šampiňóny (6 až 12 kusov podľa ich veľkosti)
Soľ, korenie
150 g Smotana na šľahanie
150 g Strúhaný syr
3 pl Nasekaný kôpor
3 pl Nasekaná pažítka
1 pl Citrónová šťava
500 g Kuracie filety
100 g Zelená cibuľa (približne 2)
100 g Strúhaný syr
40 g Majonéza
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Pripravíme kotlety: kuracie mäso zmiešame so zelenou cibuľkou, strúhaným syrom, majonézou, soľou a korením. Vytvarujeme 12 placatých knedlíkov, ktoré odložíme do chladničky, kým pripravíme zvyšok.
Krok 2 /4
Zo šampiňónov odstránime stopky a umyjeme ich vrcholky. Umiestnime ich vedľa seba na plech a vnútro hlávok šampiňónov okoreníme soľou a korením. Zmiešame crème fraîche s nastrúhaným syrom, kôprom a pažítkou a zmesou naplníme huby.
Krok 3 /4
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Huby zalejeme citrónovou šťavou a kotlety položíme na grilovací tanier. Pečieme 10 minút, v polovici kotlety obrátime.
Krok 4 /4
Okamžite podávame.