Losos s korením Cajun a cesnakovými zelenými fazuľami
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 čl Korenie Cajun
3 pl Olivový olej
4 Filety z lososa bez kože (po 140 g)
400 g Zelené fazule
2 pl Olivový olej
2 strúč. Nasekaný cesnak
1 pl Koriander, nasekaný
Soľ, korenie
Sladká chilli omáčka
Červené chilli v prášku
Jarná cibuľka, veľmi jemne nasekaná
Sezam
Limetka
Koriander
Príprava
Krok 1 /7
V malej nádobe zmiešame korenie Cajun s olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením. Filety z lososa položíme na tanier a pomocou štetca ich potrieme zmesou. Odložíme bokom na chladné miesto.
Krok 2 /7
V nádobe zmiešame zelené fazule s olivovým olejom, cesnakom a bylinkami. Dochutíme soľou a korením. Zelené fazuľky položíme na plech.
Krok 3 /7
Plech so zelenými fazuľkami umiestnime do strednej polohy rúry.
Krok 4 /7
Zapneme prístroj. Vyberieme program BAKE. Nastavíme teplotu na 200 °C a čas pečenia na 20 minút. Stlačíme tlačidlo START. V polovici pečenia zelenú fazuľku jemne premiešame.
Krok 5 /7
Keď je fazuľka upečená, položíme na ňu filety z lososa.
Krok 6 /7
Vyberieme program BAKE. Nastavíme teplotu na 200 °C a čas pečenia na 10 minút. Stlačíme tlačidlo START. Skontrolujeme, či je uvarená, a podľa chuti ju ešte niekoľko minút povaríme.
Krok 7 /7
Lososa naaranžujeme na taniere a pridáme trochu sladkej chilli omáčky, červené chilli, jarnú cibuľku a sezamové semienka. Zeleninu naaranžujeme na tanier a ozdobíme ju limetkou a koriandrom.