Krevety v pivnom cestíčku a tempura so zelenými fazuľami
- Celkový čas 1 h 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
8 Veľké krevety
1 Vaječný žĺtok
22 cl Voda
70 g Múka
35 g Kukuričná múka
1.5 čl Prášok do pečiva
150 g Panko strúhanka
Soľ, korenie
450 g Zelená fazuľa
60 g Múka
140 g Múka
1 čajová lyžička Rasca
1 čajová lyžička Cesnak
1 čajová lyžička Cibuľa
15 cl Pivo
Korenie
170 g Majonéza
20 g Sriracha
1 čajová lyžička Cesnak
1 čajová lyžička Cibuľa
Korenie
Príprava
Krok 1 /10
Olúpeme krevety, pričom nezbavujeme chvostov. Zmiešame vo veľkej nádobe vaječný žĺtok a vodu. Pridáme múku, kukuričnú múku a jedlú sódu a vyšľaháme spolu. Odložíme nabok na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2 /10
Nasypeme strúhanku, soľ a korenie do hlbokej misy. Obalíme krevety v tempura cestíčku a potom v strúhanke a dáme ich na dosku v nádobe 1.
Krok 3 /10
V malej miske zmiešame majonézu, sriracha omáčku, cesnak, cibuľu, soľ a korenie. Odložíme nabok.
Krok 4 /10
Vo veľkej nádobe zmiešame zelené fazule s prvou časťou múky. Vo veľkej nádobe zmiešame zvyšnú múku s rascou, cesnakom, cibuľou, soľou a korením. Postupne vlievame pivo a miešaním vytvoríme hrubé cesto. Pridáme zelené fazule a dobre obalíme.
Krok 5 /10
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme obalené krevety.
Krok 6 /10
Zapneme nádobu 2. Zelené fazuľky položíme na tanier v nádobe 2.
Krok 7 /10
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 8 /10
V polovici varenia zelené fazule premiešame.
Krok 9 /10
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V prípade potreby predĺžime dobu o ďalšiu minútu, kým sa mäso ľahko neoddeľuje vidličkou.
Krok 10 /10
Krevety podávame so zelenými fazuľami a omáčkou.