Losos s ružičkovým kelom
- Celkový čas 50 min
- 10 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 plátok Čerstvý alebo rozmrazený losos
500 g Čerstvé ružičkové kely
3 cl Olivový olej
3 cl Citrónová šťava
3 strúč. Cesnak
1 pl Dijonská horčica
Soľ, korenie
1 čl Neutrálny olej
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si lososové filety tým, že ich očistíme a vykostíme.
Krok 2 /6
Očistíme a odrežeme konce ružičkových kelov.
Krok 3 /6
Dáme do nádoby olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, horčicu, soľ a korenie a miešame dovtedy, kým sa navrchu nevytvorí tenká penivá vrstva. Pridáme polovicu omáčky k ružičkovým kelom a premiešame veľkou lyžicou. Zvyšnú omáčku natrieme na lososa.
Krok 4 /6
Nastavíme spotrebič do režimu SYNC a vyberieme režim RYBY pre P1 a režim ZELENINA pre P2.
Krok 5 /6
Vložíme do spotrebiča grilovaciu dosku a na gril dáme list papiera na pečenie. Potrieme olejom. Vložíme oddeľovač. Na jednu stranu pridáme polovicu ružičkových kelov. Spustíme program. Keď zaznie časovač, pridáme lososa a pokračujeme vo varení.
Krok 6 /6
Po dokončení programu presunieme losos a ružičkové kely na tanier a proces opakujeme s druhou dávkou.